Forskellen på en tandbro og en tandkrone

En krone dækker en svækket tand, hvor en bro erstatter en eller flere manglende tænder.

Flotte tænder med en tandbro

Mistede tænder kan ofte erstattes af en tandbro. Broer bliver normalt lavet for, at du kan få et pænere udseende, eller for at du kan få flere tænder at tygge med.En tandbro er sat fast på de naturlige tænder, og den vil derfor hurtigt komme til at føles som dine egne tænder.

En lang tandbro kræver flere naturlige tænder til at bære den og der er grænser for hvor mange tænder en tandbro kan erstatte. 

Broer fremstilles ligesom tandkroner i guld, porcelæn eller metalkeramik. Broer fremstilles stort set på samme måde som kroner. Hvis de tænder, der skal bære en bro, næsten er fejlfrie, kan du få erstattet den manglende tand med en klæbebro. Så slibes tænderne kun ganske lidt, og broen limes fast med plast. Alternativt laves et implantat (skrue), og hermed slipper du for at skulle have slebet på fuldstændig raske tænder.

 

TANDKRONE

Svækkede, revnede eller rodbehandlede tænder har behov for en krone, for at sikre den længste levetid. En krone styrker tanden og dækker hele dens overfalde.

Kroner bliver lavet i forskellige materialer. I dag bliver de fleste lavet i porcelæn, fordi mange patienter ønsker det pæneste resultat.

Andre behandlinger

patienterne siger...

Vi vil gerne kende din holdning til behandlingerne og servicen her på klinikken.

Læs mere

Vores filosofi

Behovet for tandpleje svinger gennem hele livet og vi arbejder langsigtet på at holde tandsygdomme nede.

Læs mere